SOMMARSKOLA: PRF vid svårläkta sår

Under sommaren kommer vi skriva blogginlägg som visar på nya effektiva och 100% naturliga behandlingsmöjligheter. Allt handlar om att utnyttja kroppens eget system för läkning och återuppbyggnad som vi i koncentrerad form sätter in där det behövs.

Syftet är i första hand att väcka ditt intresse och visa att det finns beprövade metoder att ta till när de behandlingar som erbjuds offentligt och traditionellt inte löser problemet.

Vi har samlat på oss material från kliniska undersökningar, Youtube och egna kunder som vi tycker är värda att dela med oss av.

Vår förhoppning är att du en regnig dag ägnar en stund åt att bilda dig en uppfattning om vad som med ganska enkla medel kan göras idag.

Kapitel 1

PRF vid svårläkta sår

– Svårläkta sår på fötter och vader hos framför allt diabetiker

Detta är ett stort problem för både patienter och resurskrävande för vården eftersom behandlingsresultaten ofta är direkt dåliga.

2017 publicerades en undersökning på svåra fall av ben- och fotsår gjord av forskare i Lund och Danmark. I undersökningen använde man en variant av vanliga CE IIb rör för framställning av PRF, Platelet Rich Fibrin. Man kallade det för Blodplåster. Undersökningen visar på mycket goda resultat på maximalt svårbehandlade sår. Filmen tar 38 välanvända minuter.

Metoderna varierar något men principen är identisk och går ut på att på helt naturlig väg få såren att läka ut på ca 6 veckor.

Detta är en lång video så börja på 13:34 och titta fram till ca 19 min. Här visas ett slutligt behandlingsresultat som borde imponera på de flesta.

Här visas en variant där man dressar såret direkt med i-PRF (Injectable PRF) och man kan se hur det snabbt koagulerar. Alternativet är att framställa PRF -membran som kan formas och anpassas efter såret.


Under sommaren kommer fler intressanta inlägg i vår ”Sommarskola”. Håll koll här på bloggen, våra sociala media eller anmäl dig till våra nyhetsbrev HÄR

Vi önskar dig en skön sommar!

Lars Tibell, AB Servita