Användningsområden PRP/PRF

Trombocyter/Blodplättar släpper tillväxtfaktorer, som är ansvariga
för nästan alla reparations- och återuppbyggnadsprocesser som förekommer i kroppen.

Estetiska behandlingar

När PRP/PRF injiceras eller påförs med microneedling, accelererar läkningsprocessen och nytt kollagen och elastin produceras i området.

Estetiska behandlingar som ofta utförs med PRP/PRF:

Eftersom vi använder patientens eget blod är metoden betydligt säkrare än andra metoder. PRP/PRF hjälper till att återskapa volym, textur och hudton och ger patienten ett föryngrat utseende. Som att vrida klockan tillbaka 10 år!

Behandlingarna utförs genom injektion eller med microneedling och i kombination.

Ortopedi

Bloplättarna i PRP/PRF accelererar reparation och förstärker skadade vävnader helt naturligt.

Genom att ta hänsyn till responsen på inflammationen hos kunden möjliggör PRP/PRF snabb läkning utan de signifikanta riskerna med operation, byte av led eller andra operativa ingrepp.

PRP/PRF används som smärtlindring vid t.ex artros i höfter, knän, händer, frozen shoulder och för idrottsskador som tennisarmbåge.

Nyligen publicerades studier som visar att PRF kan återskapa förlorat brosk i leder. En gigantisk upptäckt!

Behandling av håravfall

Eftersom blodplättarna innehåller viktiga tillväxthormoner är PRP/PRF-injektioner naturligtvis bra för att stimulera förlorad tillväxt i hårsäckarna. PRP/PRF injiceras i det område där håret tunnats ut, vilket tillför de näringsämnen som krävs för att håret ska fortsätta växa och ge tjockare, fylligare och friskare hårstrån.

Behandlingarna utförs genom injektion eller med microneedling och i kombination.

En enkel lösning på ett stort tyst problem

Vaginova® är en ny icke-invasiv metod baserad på PRP, Platelet Rich Plasma, med mycket goda resultat för behandling av typiska problem hos kvinnor efter barnafödande och menopaus.

Vaginova® kräver ingen kirurgi och är i det närmaste fri från obehag. Vaginova® baseras på PRP, Platelet Rich Plasma. 

Tänk på PRP som läkande och återuppbyggande. PRP i koncentrerad form utvinns genom att centrifugera ca 20ml av patientens blod. PRP injiceras sedan med en fin nål i behandlingsområdet. Det är inte så allvarligt som det låter. En effektiv bedövningskräm och patienten känner i det närmaste ingenting

Problem som effektivt kan behandlas med Vaginova®-metoden:

Vaginova® marknadsförs av AB Servita

PRP kan kombineras med en sk. Carboxy behandling. Medicinsk koldioxid injiceras och ger en ökad tillströmning av blod/syre till området.

En uppstramning av slidan, när så behövs, görs med hjälp av HIFU, RF – radio frekvens eller laser.  

Vaginova® konceptet innehåller utbildning för läkare och sjuksköterskor, apparatur och behandlingsprocedurer. En Vaginova® behandling får bara utföras av läkare och sjuksköterskor som genomgått vår utbildning.

Vaginova® är en effektiv lösning på ett stort tyst problem. Ingen kirurgi och inga läkemedel, bara en koncentration av kroppens egen läkningsförmåga och i det närmaste helt utan komplikationer och biverkningar.

Vad säger patienterna?

Vi har fått många rörande tackbrev från patienter som talar om ökad livskvalitet och förbättrade relationer. 

PRP mot erektionsproblem

Erektionsproblem kan ha flera bakomliggande orsaker både psykiska och funktionella. PRP har visat sig vara en effektiv behandlingsform och utförs i USA av över 800 läkare/kliniker med mycket goda resultat under namnet P-shot. PRP är ett alternativ för att undvika kirurgi vid behandling av Peyronis sjukdom.

Behandlingen genomförs oftast två gånger med 1 månads mellanrum. Resultatet kan förväntas hålla i 1 -18 månader. Injektionen av PRP utförs som regel under lokalbedövning. Behandlingen med PRP ger inga som helst biverkningar och förbättringen kan börja märkas efter ca 3 veckor. Behandlingen kan med fördel kombineras med Shock Wave, stötvågsterapi.

Dr Peter Lyngdorf håller utbildningar för AB Servita inom området. Dr Peter Lyngdorf är urolog och överläkare på sjukhuset i Gentofte, Danmark, och har studerat tekniken i England.

people, man, alone