ETREBELLE är en kollagenstimulator gjord av biologiskt nedbrytbara PLA mikropartiklar och Hyaluronsyra.

ETREBELLE är en hybridfiller som har den dubbla fördelen med omedelbar volymeffekt från hyaluronsyran och nybildning av kollagen genom PLA (Poly D, L-laktid). Metoden baseras på idén att leverera PLA D, L mikropartiklar av HA (Sodium Hyaluronat), vilket inte bara ger omedelbart fysiskt stöd under huden, utan Etrebelle adresserar också volymförlusten  genom nybildning av kollagen.

Vem kan utföra behandling med Etrebelle?

För att arbeta och erbjuda injektioner med Etrebelle krävs det att du är legitimerad sjuksköterska eller läkare med god injektionsvana. Utöver detta är utbildning i metoden ett absolut krav för att beställa Etrebelle. AB Servita är distributör för Etrebelle i Norden. Kommande utbildningar hittar du HÄR

Mekanism

Fysisk support

Direkt efter injektion kommer Etrebelle skapa volym genom hyaluronsyran. Under tiden hindrar PLA-mikropartiklarna effektivt hyaluronsyran från att migrera. 

Återuppbyggande

Efter 1 månad, medan hyaluronsyran sakta bryts ner börjar PLA mikropartiklarna stimulera produktionen av nytt kollagen vilket leder till förbättrad elasticitet i huden. 

Underhåll

Efter 6 månader har Etrebelle gradvis brutits ner och ersatts av nybildade kollagenfibrer som återskapat en helt naturlig volym och som kan förväntas bestå under flera år. 

Fördelar med Etrebelle™

Etrebelle är en kombinerad kollagenstimulator och hybrid filler som består av biologiskt nedbrytbart PLA och en non-cross-linked hyaluronsyra. Det är en typ av filler som bygger upp kollagen snarare än att ge en omedelbar volymökning som vanliga HA fillers.

Till skillnad från andra PLA baserade produkter som t.ex. Sculptra, innehåller Etrebelle även hyaluronsyra som binder fukt och stabiliserar huden under tiden som nytt kollagen bildas (PLA). Den kollagenstimulerande effekten av PLA är en långsam process som pågår under flera månader. Men du får ett resultat som är ditt eget och håller i flera år.

Sculptra har PLLA som enda ingrediens. Etrebelle innehåller PLA och HA för att tillföra fukt och ge en omedelbar volym under tiden som nytt kollagen bildas i takt med att HA försvinner. Etrebelle liknar Sculptra, men har lite andra egenskaper.

Det finns två typer av PLA: L-type polymer och D-type polymer. Sculptra innehåller bara L-typen, PLLA. PLLA partiklar har vanligtvis en oregelbunden struktur med skarpa vinklar. Etrebelle innehåller en blandning av både L-type och D-type. Partikelstrukturen i Etrebelle är rund och porös. Vilket ger bättre stabilitet, vidhäftningsförmåga och mindre benägenhet att klumpa sig. Dessutom börjar den biologiska nedbrytningen i kärnan istället för på ytan vilket motverkar synlig volymförlust under tiden som nytt kollagen bildas. Många användare av Sculptra har haft problem med knölar, mycket beroende på partikelstrukturen. Etrebelle har inte dessa problem.

Två olika varianter

Etrebelle 50mg - Booster

(PLA: 50mg + HA: 7.5mg)
PLA particle: 10-40μm
HA particle: 3,000kDa
Mixture: Sterile distilled water 5cc + Lidocaine 1cc (dilution time: over 30min)
Cannula size: 30-31G

Etrebelle 50 är säkert att injiceras ytligt även under tunn hud och under ögonen. Etrebelle klumpar sig inte.
Etrebelle 50 är en booster för kollagenbildning och kan användas i hela ansiktet för att behandla mindre rynkor, porer, striae, hals, panna och händer.
För maximal effekt ska du kombinera med PRF. Du blandar helt enkelt Etrebelle och PRF i samma injektionsspruta.

Etrebelle 200mg - Volym

(PLA: 170mg + HA: 30mg)
PLA particle: 50-60μm
HA particle: 3,000kDa
Mixture: Sterile distilled water 9cc + Lidocaine 1cc (dilution time: over 30min)
Cannula size: 25-27G

Etrebelle 200 kan användas i hela ansiktet med undantag för under ögon och läppar.
För Etrebelle 200 är det volym som gäller. Efter 3 behandlingar på hela ansiktet bildas det massor av kollagen och du får ett helt naturligt resultat.
Vill du få ännu större och omedelbar volym så kan du blanda med en cross-linked filler, t.ex. SOSUM, eftersom PLA-partiklarna hålls på plats längre tack vare HA.