I den ständigt föränderliga världen av kosmetiska ingrepp har introduktionen av Plasma fillers tagits emot med stort intresse. Från Platelet-Rich Plasma (PRP) till Platelet-Rich Fibrin (PRF) har forskare tagit stora steg mot att producera den perfekta kosmetiska filler som ger volym och formbeständighet. Den senaste innovationen är EZ GEL filler. EZ GEL är en autolog plasmafiller som används för att behandla flera delar av ansiktet — under ögonen, kråksparkar, ögonbryn, läppar, haka, etc. Kan även med fördel användas på kroppen vid till exempel bröstlyft med PDO-trådar. EZ GEL innehåller inga tillsatser, kemikalier eller konstgjorda ämnen. EZ GEL biofiller är gjort av komponenter som hämtats från ditt blod.

EZ GEL kombinerar Platelet-Rich Fibrin (PRF) med albumin (ett av kroppens viktigaste proteiner) för att producera en viskös filler. Det fungerar inte bara som filler, utan stimulerar även celltillväxt och frigör tillväxtfaktorer över tid. Resultatet av denna behandling är naturligt, föryngrande och långvarigt.

Vad är EZ GEL?

EZ GEL är en 100% naturlig, regenerativ och bio-stimulerande gel som används för att öka hudens volym och föryngra din hud. Den erbjuder oändliga nya möjligheter för användning av autologa blodkoncentrat. Gelen är densamma som PRF (även kallad PRF EZ Gel), men i en blodhärledd proteinmatris som håller de gynnsamma resultaten mycket längre.

EZ GEL använder kroppens kraftfulla proteiner istället för de nya syntetiska komponenter som används av många fillers idag. EZ GEL är en förstklassigt plasmafiller som är effektivt för hudföryngring. Det innehåller både tillväxtfaktorer och plasmaalbumin som utvinns från ditt blod. Denna gel stimulerar naturligt hudens volymökning och regeneration. EZ GEL plasmafiller gör att din hud ser yngre och mer strålande ut.

Vad kan EZGEL® göra?

EZGEL är en mycket mångsidig behandlingsalternativ. Det kan användas för en rad olika ändamål, bland annat:

Behandlar ansiktsasymmetri: Standarden för att fixa ansiktsasymmetri är kirurgi. Men det är dyrt och kommer med andra riskfaktorer. EZGEL liksom andra fillers kan hjälpa till med detta. Det är en effektiv icke-kirurgisk behandling för ansiktsasymmetri. Det korrigerar minimal asymmetri under ögonen, på läpparna, ögonbrynen, etc.

Förnyar huden: På grund av tillväxtfaktorerna och plasmaalbuminet som finns i EZGEL, föryngrar det huden och ger dig ett fräschare, yngre utseende av huden (på samma sätt som PRP och PRF men under en längre period).

Stimulerar kollagenogenes: Det inducerar kroppen att producera nytt kollagen som stärker och förnyar huden.

Minskar tecken på åldrande (rynkor, fina linjer, slapp hud): Alla funktioner hos EZGEL är inriktade på att föryngra huden, fylla upp förlorad volym och återställa kollagen. Dessa sammanfaller för att få dig att se yngre ut.

Minskar akneärr: EZGEL används också för att ta bort ärr orsakade av akne. Det hjälper till att föryngra den ärrade huden och bleka akneärr.

Hur fungerar det?

Den mänskliga kroppen producerar flera proteiner och tillväxtfaktorer. Dessa är viktiga för att reparera skadade kroppsvävnader. När det uppstår en skada på kroppsvävnad eller celler, orsakar dessa kroppskomponenter bildandet av nya celler och reparation av de skadade cellerna och vävnaderna. Den nya plasmafillern, EZ GEL, är en autolog filler som består av tillväxtfaktor och albumin som erhålls från ditt blod.

  • Ett blodprov tas från din arm och samlas i ett rör utan antikoagulantia.
  • Med hjälp av EZMINISPIN-centrifugen centrifugeras blodet i låg hastighet för att separera plasman från blodcellerna. Låg hastighetscentrifugering behåller fler celler eftersom dessa kommer att bilda ett fibrinskelett.
  • Albuminet stannar i plasman och är det som behövs för att tillverka EZGEL.
  • Platelet Rich Fibrin (PRF EZ GEL) och Human Serum Albumin (HSA) värms upp och kyls ner med hjälp av EZHEAT och EZCOOL.
  • Platelet Rich Fibrin blandas med Human Serum Albumin. En slät, naturlig, volymgivande och föryngrande EZ gel bio-filler – EZ GEL – bildas.

EZGEL är effektivt som filler för en mängd olika områden i ansiktet – ögonbryn, under ögonen, haka, läppar, etc. Det tillför omedelbart volym till området och har långvarig effekt. Det stimulerar produktionen av kollagen, främjar skapandet av nya celler och vävnader, och frisätter successivt tillväxtfaktorer. Något som syntetiska filler inte gör.