PLASMA BIOFILLER - PPP

Restprodukten vid framställning av PRP kallas PPP, Platelet Poor Plasma. PPP kan i en enkel process omvandlas till Bio-Filler, dvs en filler som är framställd av patientens eget blod och som har samma eller bättre hållbarhet och egenskaper än konventionella syntetiska fillers och utan risk för allergiska reaktioner. Ingen inköpskostnad!

FÖRDELAR MED BIOFILLER

BAKGRUND

Biofiller är ett spännande koncept som vi haft i flera år. Problemet har varit vår kunskap om hur du får en längre hållbarhet som är jämförbar med den för syntetiska fillers.

Tack vare ett gediget och uppoffrande arbete tillsammans med Leg. SSK Anna Marysz så kan vi nu erbjuda ett behandlingsprotokoll som rätar ut alla frågetecken.

De som arbetar med biofillers rapporterar jättefina resultat och en snabbt ökande efterfrågan.

Vid framställningen av biofillers får vi PRP som restprodukt. PRP kan du erbjuda som kompletterande behandling vid samma tillfälle. Tillsammans får du både form och förbättrad hudkvalitet och lyster. Det tar max 10 minuter extra och kostar i princip ingenting för kliniken.

UTBILDNING

Är det svårt att lära sig? Absolut inte med det har visat sig att planerade 3 timmar blir 5 timmar. Det blir alltid mycket diskussion om teknik och knep som är svåra att beskriva i en manual. Därför förordar vi en kurs.

BEHANDLINGEN

Biofillers kan formas enkelt. Det blir inga klumpar och resultatet 100% naturligt.

Skulle du av misstag sticka i ett kärl så räcker det med koksaltlösning och lite massage.

Biofiller är en emulsion som ger dig möjlighet att själv bestämma viskositen. Injiceras med en cannula 22G. Lite trögare än vanliga fillers.

Det krävs 2-3 behandlingar första gången och sedan efter behov.

EKONOMI

Eftersom många redan arbetar med PRP/PRF så tillkommer bara själva biofillerberedaren. Kostnaden för själva fillern är i princip 0 kr. Patienten håller ju med materialet. Det tar ca 35 minuter att framställa biofiller oavsett om du gör 1 ml eller 20 ml.

Därför blir det relativt dyrare än en touch-up med 0.5 ml vanlig filler. Kostnadfördelen för biofiller ökar med volymen som du behöver för behandlingen.