PRP / Estetiska behandlingar

PRP / Estetiska behandlingar

När PRP, blodplättar, injiceras eller påförs med microneedling, så accelererar läkningsprocessen och nytt kollagen och elastin produceras i området. Eftersom vi använder patientens eget blod för att få fram ett koncentrat av blodplättar så är metoden betydligt säkrare än andra metoder. PRP hjälper till att återskapa volym, textur och hudton och ger patienten ett föryngrat utseende. Som att vrida klockan tillbaka 10 år!

 Kosmetiska behandlingar som ofta utförs med PRP

·         Rynkor runt ögon, panna och mun.
·         Mörka ringar och försvagad hud under ögonen.
·         Reducering av porstorlek och förbättring av hudens elasticitet och hudton.
·         Pigmenteringsproblem som hyperpigmentering, fräknar etc.
·         Streckmärken
·         Sårskador
·         Stimulering av hårsäckarna vid håravfall

 Behandlingarna utförs genom injektion eller med microneedling/MicroGold och i kombination. 

 

Varför PRP?

Platelet Rich Plasma Therapy (eller PRP behandling) har snabbt blivit en favoritbehandling tack vare enkelheten och de resultat som man får. Det är enkelt eftersom man tar blod från patienten ungefär som vid en vanlig blodundersökning på vårdcentralen. Blodet processas i en centrifug i några minuter för att separera röda blodkroppar, serum och blodplättar (platelets). Om sedan har man allt som behövs för att sätta igång kroppens egen läknings- och uppbyggnadsprocess på ett ställe där det behövs. Låt oss titta på hur PRP kan användas vid olika typer av problemför att förbättra din hud och utseende:

· Akne

Vi börjar med det vanligaste problemet. Nästa alla har någon gång i livet, oftast under tonåren, haft problem med akne. Akne är resultatet av igentäppta porer. Porerna är hudens naturliga andningsmekanism. Här utsöndras också talg, sebum, som samlar upp döda hudceller från huden. När porerna blockeras uppstår en inflammation i talgkörteln som resulterar i vad vi kallar finnar. När dessa spricker så bildas ett semipermanent ärr i huden.

Hur kan PRP-terapi hjälpa?
Blodplättarna i PRP innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar huden och sätter igång produktionen av ny hudvävnad. Produktion av ny hud innebär också produktion av nytt kollagen som ger ett verkligt lyft för din hud.  PRP arbetar snabbt och kräver bara 2-3 behandlingar. Resultaten ser du redan efter en månad.

Hurlänge varar resultatet?
Detta varierar och är individuellt men de flesta kan förvänta sig att det håller i 18 månader.

· Åldersfläckar

De flesta av oss har slarvat med solskyddet under årens lopp. Därför får vi sk. åldersfläckar i ansiktet och på händerna. Så vad kan vi göra? Den goda nyheten är att dessa fläckar är hudens inbyggda försvar mot solens UV-strålar. De kan också bildas genom hormonella förändringar.

 Hur kan behandling med PRP hjälpa?
När tillväxtfaktorn beta (TGF-B) kommer in i hudvävnaden så kickstartas en process som snabbt nybildar hudceller och får din hud att återgå till sitt tidigare tillstånd och ibland t.o.m. bättre. PRP är entydigt med snabb förbättring. Oftast behövs 2-3 behandlingar.

Hur länge varar resultatet?
Effekten beror på solexponeringen. När väl åldersfläckarna har tagits bort så förväntas ingenting hända förrän du solar igen.  Med normal solexponering förväntas resultatet hålla i 12 månader.

· Stora porer

“Mina porer är stora och bortom all kontroll. Hjälp!!" Om du hör dig säga detta så behöver du PRP. Den största orsaken är värme. Under varma förhållanden samlas mera smuts som blandas med döda hudceller och sebum (talg). Ju mer talg som produceras desto mer täpps poren till. Detta orsakar en svullnad som gör porerna större och större. Om du försöker fixa problem med billiga preparat så förvärras bara problemet.

 Hur kan PRP-behandling hjälpa?
Om porerna är riktigt stora så rekommenderar vi en kombination av PRP och microneedling. Microneedling gör små små hål i huden vilket startar hudens läkningsmekanism. Denna process accelererar med hjälp av tillväxtfaktorerna i PRP och förbättrar hudkvaliteten. Efter bara några dagar börjar huden få en mjuk och fin lyster.  Du ser resultat redan efter den första behandlingen.  OBS! Behandlingen kan ge en svullnad men som försvinner efter bara några dagar.

Hur länge håller resultatet?
Resultatet håller i minst 3 månader och efter det kan det vara dags för en touch-up behandling. Regelbunden hudvård med effektiva produkter har en enorm betydelse. Och precis som med tandborstning ska det göras varje dag!

· Rynkor

Rynkor,  rynkor, rynkor. Inte alltid så tokiga men det beror på din ålder. Är du 30 och redan har fina linjer och rynkor så är det kanske inte så bra. 35-40 anses vara den bästa åldern men för många som verkligen sköter sin hud kan det vara upp till 50. En av hemligheterna med bibehållen lyster och kondition efter 50 heter PRP

Hur kan injektioner med PRP hjälpa?
Platelet Rich Plasma är en behandling där vi använder ditt eget blod. Blodplättar och serum sätter igång den mekanism som producerar Anti-aging effekten som är 100% naturlig och därför ser resultaten också naturliga ut.  Till skillnad syntetiska fillers och Botox finns det inga farliga biverkningar att vara rädd för, och inte kommer det att se konstigt ut. Därför är PRP, Vampyrlyft, en perfekt behandling för att få bukt med linjer och rynkor.

Det sätt på vilket PRP reducerar rynkor är intressant. Blodplättarna avger en alarmsignal till huden som säger att det är dags att reparera och bilda nytt kollagen och snabbt starta produktionen av nya lager hudvävnad. Du behöver som regel 3-4 behandlingar för ett strålande resultat.

Hur länge håller det?
Åter igen, anti aging är tyvärr ingen engångsföreteelse. Tyngdlagen verkar fortfarande och du kan komma att behöva en uppföljning om några månader. Ju fler näringsämnen, i detta fall tillväxtfaktorer och läkande serum från ditt eget blod som kan tillföras, desto yngre kommer din hud att se ut. Resultatet håller i minst 1 år men kan vara kortare beroende på ditt eget naturliga åldrande.

· Påsar under ögonen

Vem har inte påsar underögonen. Även i unga år dyker de upp efter minsta störning i sovandet. Påsar under ögonen bildas genom att huden ansträngs främst vid sömnbrist. Ansträngda ögon dränerar omkringliggande vävnad på blod och näringsämnen. Därmed förlorar huden sin elasticitet och påsar bildas. Som tur är, så är PRP injektioner en av de mest effektiva metoderna för att minska problemet. Glöm fillers och Botox!

Hur kan PRP hjälpa?
Blodplättarna innehåller tillväxthormoner. Tillväxten skapas genom att det sker en ökning av cellernas förbränning. När PRP appliceras runt ögonen så ökar blodcirkulationen och mer näring tillförs för ökad förbränning och tillväxt. Du får tillbaka förlorad elasticitet plus att du förbränner mer av det fett som ansamlats under ögonen. Och det är helt naturligt och ser inte konstlat ut. Självklart är det viktigt att du inte anstränger dina ögon i fortsättningen. Sov mer och bättre, slappna av ofta och andas lätt. PRP, och också andra hudförbättringspreparat, fungerar bäst på påsar som kommer i  tidig ålder. Är du över 80 år så är det nog bara en kirurg som kan hjälpa dig

Hur länge håller resultatet?
Om du är ung och sover ordentligt så ser du oftast resultat redan dag 1 och det håller i flera år. Underhållsbehandling kan behövas efter 6-12 månader.

 

· Livlös hud

Din hud har lyster när den är tillräckligt slät för att reflektera ljus. Hudcellerna omsätts under 28 dagar vilket innebär att alla gamla celler ersätts med nya. Men på grund av sovvanor och åldrande så blir omsättningstakten allt långsammare. I vår stressade miljö och livsstil är 40-50 dagar inte ovanligt. Detta innebär att allt fler döda hudceller samlas och hindrar nya från att komma fram. En effektiv metod att öka omsättningshastigheten är PRP i kombination med microneedling. Då talar vi om några dagar för att få tillbaka en hy med spänst och lyster.

Hur kan PRP behandling hjälpa?
Både invasiva och icke-invasiva PRP behandlingar kan snabbt rätta till problemet. Eftersom PRP innehåller alla de tillväxthormoner som behövs för cellförnyelse, kollagenproduktion och celldifferentiering har vi ett perfekt vapen mot grådaskig hud. 2-3 behandlingar är allt som behövs.

Hur länge håller resultatet?
Generellt håller hudbehandlingar i 6-12 månader. Det bästa sättet att behålla en frisk hud är att leva sunt, sova mycket, äta rätt och sluta röka.

· Håravfall

Alla upplever håravfall men det mesta passerar obemärkt. Som tur är för de flesta av oss, och speciellt när vi är unga, så är tillväxten snabbare än håravfallet. Men hormonella förändringar och medicinska tillstånd kan förändra detta och resultera i snabbare oönskat håravfall.

Forskning har visat att hår och självbild hänger ihop. En dålig hår-dag kan förändra kvinnors humör på samma sätt som en begynnande flint och stora hårtussar i duschen kan göra det för män. Håravfall börjar när vi tappar mer än vad som växer till.

Hur kan behandlingar med PRP hjälpa?
Tillväxtfaktorerna I PRP kan vara en kraftfull katalysator för att accelerera din hårbottens förmåga att aktivera döende hårsäckar igen. Beroende på hur allvarligt håravfall du har, så kan det behövas 6-8 behandlingar för att få tillbaka ditt hår. Det finns ännu mycket lite forskning kring Håravfall/PRP men tusentals behandlingar har gjorts med mycket fina resultat.

Hur länge håller resultatet?
Håret växer i cykler. Den typiska hårsäcken genomgår 4 faser och varar i ca 60 dagar. Bara en av faserna  är aktiv tillväxt. Om det mesta av ditt hår är I tillväxtfas så får du en snabb förbättring. Därför görs behandlingarna under 8 veckor så att vi kommer åt alla i tillväxtfas.

Sammanfattning

PRP terapi är ett måste om du vill förbli ung genom att kunna göra livet svårare för de nedbrytande naturliga krafterna som härjar i din kropp. Tänk på PRP som läkande och uppbyggande. PRP är snabbt på väg att bli den mest efterfrågade skönhetsbehandlingen världen över. Magin ligger i det faktum att PRP ger snabba resultat och är helt naturligt. En kombination som du inte är så van att se!

© Copyright Servita Skin Tech