INNOPEN™
Reinventing the face of MicroNeedling

Vi är stolta över att ha fått förtroendet att distriburera InnoPen i Skandinavien. InnoPen är pennornas Rolls Royce och tillverkas i USA. Detta är maskinen för dig som bara nöjer sig med det absolut bästa. Passar både den enskilde terapeuten som den stora kliniken. InnoPen microneedling har kvaliteten och är gjord för hårt arbete. Nålarna har en helt unik säkerhetskonstruktion med dubbla fjädrar och helt utan risk för kontaminering.

Det finns mycket vi kan säga om microneedling och InnoPen men resultaten talar ofta för sig själv. En sådan liten apparat kan åstadkomma väldigt mycket. här ser ni före och efter bild från hudterapeut Lena Edberg på Atlas Hudvård (Instgram @hudvardscoachen ) En behandling har utförst och Lena har användt produkter från DermaQuest under behandlingen med InnoPen.
OBS! Bilderna ägs av hudterapeut Lena Edberg. Vill ni dela dessa bilder måste ni uppge ägarens namn (Atlas Hudvård/@hudvardscoachen)

INNOTip™- Ett unikt nålsystem

InnoPen systemets viktigaste del är den revolutionerande patenterade nålkassetten INNOTip™. INNOTip™ är marknadens säkraste och mest innovativa teknologi och som helt eliminerar de risker som finns med andra system som använder öppna nålkassetter. INNOTip är ett precisionsinstrument som designats med ett dubbelkapslat hölje och som består i en skyddande innervägg och en yttre säkerhetskapsel som är tillverkad i steril medical grade GE Lexan polycarbonate resin. Dessa båda höljen medger inga fel och ger nålarna en perfekt centrering i både sida och vertikalt.

Den inre skyddsväggen omsluter nålhuset som har 13 nålar i SUS 316 kirurgiskt rostfritt stål. Detta hindrar nålhuset från att komma snett genom vibrationen från motorn. Detta är ett vanligt problem hos nålkassetter med enkel vägg. Detta kan ge upphov till sneda nålinsättningar som river upp onödiga sår i hudens inre lager.

Den yttre säkerhetsväggen finns inte hos någon annan nålkassett på marknaden idag. Den innesluter hela nålsystemet med undantag för de 13 hålen som nålarna måste passera innan de perforerar huden. Minsta avvikelse får kassetten att stanna automatiskt. Detta garanterar 90° vinkel mot huden och kundens säkerhet. Det yttre höljet håller huden sträckt och säkerställer ett jämnt tryck mot huden. En öppen nålkassett gör att huden buktar uppåt av kanttrycket och gör att huden penetreras olika mycket vilket naturligtvis kan påverka behandlingsresultatet.

Systemet med dubbla fjädrar är unikt för INNOTip™ och ger dig full kontroll över nålarnas rörelse. Andra system måste stängas av för att nålarna ska stanna. INNOTip™ har inbygd On/Off kontroll. Här behövs inga knapptryckningar utan bara att du lättar på handtrycket och nålarna stannar direkt. För att fortsätta behöver du bara lägga an instrumentet mot huden och behandlingen kan fortsätta. Detta eliminerar annars vanliga skaderisker och problem efter behandlingen som t.ex. hyperpigmentering och inflammatoriska reaktioner, hudirritation och obehag. I sammanfattning, INNOTip™ erbjuder en perfektion som ger microneedling en helt ny dimension.

Historia och bakgrund

Iden bakom micro-needeling har en flera hundra år gammal tradition bakom sig som en gammal kinesisk, indisk och egyptisk hälsometod. Konceptet kosmetisk och medicinsk needeling som vi använder idag är däremot nytt. Den moderna micro-needeling tekniken går ut på att penetrera huden tusentals gånger med tunna nålar som orsakar ett lätt trauma i huden och stimulerar hudens eget immunförsvar och bildningen av nytt kollagen och elastin.

Micro-needeling, även kallat för CIT – Collagen Induction Therapy. CIT, är processen då kroppens naturliga respons på läkning sätts igång för att öka mängden extra cellulär matrix (ECM) såsom kollagen och elastin i huden. På svenska kallas det för kollagenstimulerande behandling.

Varför maskinell Microneedling?

Fördelar
Metoden har många fördelar:
· Minimalt invasiv och snabb
· Kort eller ingen konvalescens
· Kan användas på alla hudtyper
· Kan användas över hela kroppen t.ex. ansikte, hals, dekolletage, armar, händer, ben, mage och rygg
· Används med fördel för behandling av acneärr och sträckmärken
· Maskinell behandling orsakar mindre trauma och skador på huden än traditionella roller system. Vid större nåldjup kan man använda Emla-salva för att minska eventuellt obehag
· Nålarna, kirurgiskt rostfritt stål,är extremt tunna och penetrerar huden vertikalt, så att hålen blir mindre än med manuell roller..

Du behandlar:
· Fina linjer och rynkor
· Acneärr
· Hyperpigmentering
· Sträckmärken och andra ärr
· ….och mycket, mycket mer

Nålarnas djup kan regleras från 0.25 mm upp till 2,0 mm i längd. Denna valmöjlighet tillåter dig att anpassa behandlingen efter kundens anatomi (hudens tjocklek) och vad hon/han behandlas för (sträckmärken kräver djupare penetration än t.ex. fina linjer).

© Copyright Servita Skin Tech